Scootmobielen zijn een populair vervoersmiddel geworden voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Ze bieden een veilige en comfortabele manier om zich te verplaatsen, zowel binnen als buiten. In 2024 komen er weer een aantal nieuwe scootmobielen op de markt, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. In dit artikel bespreken we de beste en nieuwste scootmobielen van 2024. Bent u op zoek naar een goede scootmobiel? Bekijk dan al onze scootmobielen!

Soorten scootmobielen

Er zijn verschillende soorten scootmobielen beschikbaar, elk geschikt voor een ander doel. De meest voorkomende soorten scootmobielen zijn:

 • 3-wiel scootmobielen: Deze scootmobielen zijn compact en wendbaar en zijn ideaal voor gebruik binnenshuis en op korte afstanden. Zoals de scootmobiel Carpo 3D.
 • 4-wiel scootmobielen: Deze scootmobielen zijn stabieler dan 3-wiel scootmobielen en zijn geschikt voor gebruik buitenshuis op langere afstanden. Bekijk bijvoorbeeld de Ceres SE scootmobiel.
 • Opvouwbare (uitneembare) scootmobielen: Deze scootmobielen zijn ideaal voor mensen die een compact, makkelijk op te bergen voertuig zoeken. Ze bieden het ideale evenwicht tussen comfort en mobiliteit. De Alumina opvouwbare scootmobiel is hier het perfecte voorbeeld van. Of bekijk al onze opvouwbare scootmobielen

De beste scootmobiel van 2024

De scootmobiel Mercurius 4 LE is door experts en gebruikers beoordeeld als een van de beste scootmobielen van 2024. Deze scootmobiel is zeer compleet met een luxe uitstraling. Door het digitale scherm en de ingebouwde kilometerteller heb je alles bij de hand! Verder is deze scootmobiel zeer wendbaar en comfortabel.

Belangrijke kenmerken van scootmobielen

Bij het kiezen van een scootmobiel is het belangrijk om rekening te houden met de volgende kenmerken:

 • Wendbaarheid: Hoe wendbaar is de scootmobiel? Dit is vooral belangrijk als je de scootmobiel binnenshuis of in smalle ruimtes wilt gebruiken.
 • Snelheid: Hoe snel kan de scootmobiel? Dit is belangrijk als je de scootmobiel voor langere afstanden wilt gebruiken.
 • Draaggewicht: Welk gebruikersgewicht kan de scootmobiel dragen? Dit is belangrijk als je een zwaardere persoon bent of veel bagage wilt vervoeren.
 • Actieradius: Hoe ver kan de scootmobiel op één lading? Dit is belangrijk als je de scootmobiel voor langere afstanden wilt gebruiken.
 • Comfort: Hoe comfortabel is de scootmobiel? Dit is belangrijk als je de scootmobiel voor langere tijd wilt gebruiken.

De nieuwste scootmobielen van 2024

Naast de Mercurius 4 LE zijn er nog een aantal andere nieuwe scootmobielen die in 2024 op de markt zijn gekomen. Twee van de meest opvallende zijn de One Air + en de Ceres SE

 • ONE AIR +: deze scootmobiel is comfortabel voor binnen en buiten door de kleine draaicirkel.
 • Ceres SE: deze scootmobiel is zeer wendbaar, ook in kleinere ruimtes. Het is een volwaardige scootmobiel met een luxe uitstraling en heeft een maximale snelheid van 15 km/u.

Wat is de beste scootmobiel?

De beste scootmobiel voor u hangt af van uw individuele behoeften en wensen. Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te vinden die bij u past. Enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van een scootmobiel zijn:

 • Het type scootmobiel: Er zijn 3-wiel scootmobielen, 4-wiel scootmobielen en opvouwbare scootmobielen.
 • De grootte en het gewicht van de scootmobiel: Zorg ervoor dat de scootmobiel groot genoeg is voor u en dat hij niet te zwaar is.

Wat is de beste opvouwbare scootmobiel?

Opvouwbare scootmobielen zijn een praktische optie voor mensen die hun scootmobiel gemakkelijk mee willen nemen. Ze zijn echter vaak wat minder stabiel dan niet-opvouwbare scootmobielen en hebben een kortere actieradius. Meer weten? Bekijk al onze opvouwbare scootmobielen!

Voordelen van opvouwbare en uitneembare scootmobielen

Opvouwbare scootmobielen zijn een populaire keuze voor mensen die mobiliteitsproblemen hebben. Ze zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Dit maakt ze ideaal voor mensen die vaak reizen, of die in een kleine woning wonen met weinig stallingsruimte.

 • Makkelijk mee te nemen: Opvouwbare scootmobielen zijn gemakkelijk op te vouwen tot een compact formaat. Dit maakt het mogelijk om ze in de kofferbak van een auto te vervoeren, of om ze mee te nemen in het openbaar vervoer. Zo kunt u uw scootmobiel overal mee naartoe nemen, en bent u altijd mobiel.
 • Compact op te bergen: Opvouwbare scootmobielen zijn ook compact op te bergen. Dit is handig als u in een kleine woning woont, of als u weinig stallingsruimte heeft. U kunt de scootmobiel eenvoudig opbergen in een hoek van uw kamer.
 • Handig voor mensen die vaak reizen: Opvouwbare scootmobielen zijn ideaal voor mensen die vaak reizen. U kunt ze gemakkelijk meenemen in het vliegtuig (niet elk model), de trein, of de bus. Zo kunt u ook tijdens uw vakantie of zakenreis mobiel blijven.

Aanbevolen opvouwbare scootmobielen

 • Sedna Premium: dit is een perfecte transport 4-wiel scootmobiel. Opvouwbaar in minder dan een minuut en meeneembaar zoals een reiskoffer met wieltjes (inclusief de batterij!). Ideaal voor korte afstanden en extra handig om te besturen in restaurants, winkels of kleinere ruimtes. 
 • Venus Sport 4 Lucht banden: een luxe en comfortabele binnen- en buiten scootmobiel. De scootmobiel is zeer gemakkelijk demonteerbaar in 4 delen zonder extra gereedschap. Dankzij de draaibare stoel en wegklapbare armsteunen kan u gemakkelijk een transfer maken.

Scootmobielen zijn een uitstekend hulpmiddel voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Ze bieden een veilige en comfortabele manier om zich te verplaatsen, zowel binnen als buiten. Bij het kiezen van een scootmobiel is het belangrijk om rekening te houden met uw eigen behoeften en wensen. Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen beschikbaar, dus u kunt er zeker een vinden die bij u past. Bent u op zoek naar een scootmobiel? Bekijk dan al onze scootmobielen! We hebben ook opvouwbare scootmobielen.